Verdens stolteste prøverørs-pappa

GJESTEBLOGGER

En ektemann og pappa forteller sin versjon <3 

Vi prøvde nærmere i 2 år på å bli gravide. Og vi startet utredninga ved at jeg tok en sædanalyse ved Aleris i Oslo. Det var rart å måtte teste noe jeg trodde var i orden. Prøvetaking var profesjonelt og det var ikke så kleint som jeg først tenkte. Etter gode prøver hos meg og seinere hos kona. Blir vi henvist til Fertilitetsklinikken Sør i Porsgrunn.

1 år seinere fikk vi time hos Fertilitetsklinikken. Vi tok flere enklere metoder uten hell i forsøket på å bli gravide. Som mann oppi dette er det lett å føle at man ikke kan bidra. Alt man kan gjøre er å levere varene. Kona hadde mye i tankene og mye som måtte taes hensyn til og medisiner som skulle følges. Men jeg bestemte meg veldig tidlig at jeg skulle gjøre alt som en mann kan bidra med. Jeg deltok som best med støtte, samtaler og et felles mål. Noen syntes kanskje det er litt mye å være så delaktig. Men jeg var med på alle konsultasjoner og det som hører med av gynekolog timer, akupunktur og uttak og mye mer. Jeg ville at kona skulle vite at jeg brydde meg og at vi var sammen om dette. Ironisk nok uteblei jeg bare 1 gang, det var innsett av tvillingene skjedde (vellykket forsøk).

Vi prata om prøverør sammen i forkant av det, når vi fortsatt var opptatt med andre metoder. Jeg presset på for prøverørsbehandling da jeg hadde mistet trua på at noe annet hjalp. Vi hadde alt prøvd lenge og man går litt lei. Vi tok valget om og be om gjennomføring av prøverørsbehandling. Vi fikk god info om dette på Fertilitetsklinikken Sør og vi startet første behandling. Dette innebærer sterke hormonmedikamenter for kona. Dette var kanskje den tøffeste perioden for begge. Med liten evne til og kontrollere følelser og humør for kona, tok det på å være mannen i forholdet. Vi hadde det tøft gjennom det første forsøket. Dette gikk heller ikke som ønska og skuffelsen var selvfølgelig stor. Vi ønska og prøve igjen. Vi ville ikke gi opp helt. Men dette gikk ikke heller denne gangen.

Etter det andre forsøket tok vi en prøve pause. Vi orka ikke lenger. Vi så mørkt på situasjonen om og få egen biologiske barn. Kona var nede i en mental grøft. Men jeg klarte med hjelp av nære venner og få henne opp igjen. Vi ville fortsatt ha barn, men adopsjon ble et tema. Vi fant ut at å være gift var en stor fordel. Så vi fremskyndte gifte planer og giftet oss november 2012. Vi trodde vi hadde staket ut en ny vei. Men vi ville bare prøve en siste gang med prøverørsbehandling, siden vi hadde tre forsøk og ta av. Vi prøvde en annen måte å gjennomføre det på med ultralyd veiledet innsett på Fertilitetsklinikken. Jeg uteblei for første gang på noe som helst, rett og slett for vi hadde ikke helt trua og hverdagen min var preget av studier. Etter at alt var gjort, gjenstod bare den lange vente tida på 14 dager, da man får førte tegn og svar på om man har klart å bli gravid.

På morran 24 mai blei jeg vekket til ''Jeg trur du skal bli pappa'', visket i øret. Brått ble det stormene jubel og testen var positiv. Svangerskapet gikk heldigvis flott og 1 jente og 1 gutt ble født tidlig den 18 januar 2014. Vi hadde klart det. Vi hadde ikke gitt opp håpet, gløden var der fortsatt. Vi var blitt foreldre, jeg var blitt pappa til to små nurk. Haley og Benjamin var endelig her, etter 8 års slitt, nedturer og mentale kamper.

(på bildene er tvillingene 10 dager gamle og vi er tilbake i Porsgrunn, på fertilitetsklinikken for å vise frem våres mirakler, spesielt å gå ut av denne døren med to billstoler i armene)

 

Én kommentar

MammaBoka

14.10.2015 kl.22:44

Du skriver alltid så mye bra! :D

Fast leser fra Larvik!

Skriv en ny kommentar

hestvold

hestvold

29, Andebu

I denne bloggen vil dere kunne lese om min hverdag med fokus på assistert befruktning og våre erfaringer innnenfor dette, og hvordan vi nå endelig kom til målet om å skulle bli foreldre <3 Vi venter nemlig prøverørtvillinger i januar 2014, følg oss på veien da vel :)

Totalt har lest bloggen. Idag har besøkt bloggen og er online nå. har lest bloggen den siste uka og har besøkt bloggen siste måneden.

Statistikk fra 06.11.2012

Kategorier

Arkiv

hits